How (a)bout them Cowboys

אני אוהד את קבוצת ה Dallas Cowboys מאז שההורים שלי לקחו אותי בשנת 1984 לשליחות של שלוש שנים במדינה הכי קשוחה באיחוד. השנה יש לי סוף סוף שוב סיבה לחייך בכל לילה שבין ראשון לשני כי כל הסימנים מראים שיש סיכוי טוב שגביע וינס לומברדי (גביע האליפות) יחזור בפעם השישית לדאלאס.

אם תעצרו ברחוב כל אוהד פוטבול אמריקאי ותשאלו אותו את השאלה "מי זאת America's Team?", תקבלו תשובה אחת, הדאלאס קאובויס, אבל בשתי סוגי תגובות שונות. התגובה הראשונה תכלול את הצעקה "!How bout them cowboys" (ה a חסרה בכוונה בגלל המבטא הטקסני), התגובה השנייה תכלול את המשפט "!Fuck them cowboys". יש כיום בליגת הפוטבול האמריקאית המקצוענית 32 קבוצות, חלקן הוקמו עשורים לפני הקמת הדאלאס קאובויס בשנת 1960, אחת זכתה יותר פעמים בסופרבול (גמר אליפות הליגה) ולחלקן יש מאזן יותר טוב בחמש עשרה השנה האחרונות. אז למה דווקא הדאלאס קאובויס קיבלו את הכינוי America's Team, הקבוצה של אמריקה?
כדי לענות על השאלה הזאת צריך לחזור אחורה בזמן ל 21 בינואר 1979 לסופרבול 13 או כמו שהאמריקאים אוהבים לרשום סופרבול XIII. דאלאס, שזכתה בסופרבול הקודם, פגשה את היריבה הנצחית שלה בשנות ה 70 הפיטסבורג סטילרס ובמשחק שנחשב עד היום כאחד מהסופרבולים הכי טובים הפסידה 31-35. בוב ראיין שעבד באותה תקופה ב NFL Films, חברת הסרטים של ליגת הפוטבול, קיבל עליו את האחריות להכין את סרט סיכום העונה של הדאלאס קאובויס. הוא התלבט רבות איך לקרוא לסרט כאשר המחשבה הראשונה שעלתה בראשו הייתה "Champions die hard" ("האלופים המסורים"), אבל הוא זנח את הרעיון בגלל שהניח שבדאלאס לא יאהבו שבכותרת של סרט סיכום העונה תופיע המילה die (למות).
הוא נעמד ליד חלון משרדו וכשראה את הדגל האמריקאי מתנפנף ברוח מיד הבין שהשם של הסרט צריך להיות "America's Team", ואחרי שהוקרן הסרט בטלוויזיה, כותרת הסרט נהפכה לכינוי שנהיה הכי מזוהה עם קבוצת הדאלאס קאובויס עקב מכלול של סיבות.
הישגים מרשימים: מעונת 1966 עד לאותה עונה (1978) סיימה דאלאס כל עונה עם יותר ניצחונות מהפסדים ולא העפילה לפלייאוף רק בשנה אחת (1974). הקבוצה הופיעה ארבע פעמים בסופרבול (1970, 1971, 1977 ו 1978) וזכתה בו פעמיים ב 1971 ו 1977.
השפל של אמריקה מול הגאות של דאלאס: שנות ה 70 לא היו שנים טובות לאמריקה שכללו בריחה משפילה מוייטנאם, נשיא שמתפטר עקב חשדות לפלילים, משבר כלכלי חמור ואינפלציה גבוהה, קריסת מרכזי הערים הגדולות, עליה ברמת הפשיעה וחוסר אמון גובר במוסדות המדינה. נראה היה שהפריחה של אמריקה שהחלה אחרי מלחמת העולם השנייה מגיעה לסיומה. לעומת שאר אמריקה המטרופולין של דאלאס התפתח מאד ופרח בשנות ה 70 במיוחד בזכות עליית מחירי הנפט עקב האמברגו של אופ"ק בעקבות מלחמת יום הכיפורים (תמיד יש משהו שקשור לישראל).
מודל לחיקוי והערצה: בתוך כל הכאוס האמריקאי הייתה קבוצת פוטבול אחת שסימלה את מה שאמריקה הייתה פעם ורוצה שוב להיות, הדאלאס קאובויס. לא רק שהקבוצה רשמה הישגים מרשימים הכינוי שלה "קאובויס" ייצג את הגבר האולטימטיבי שכבש את המערב הפרוע. כך נראה גם המאמן שלה מאז יסוד הקבוצה בשנת 1960, תום לנדרי, שהסתובב כל הזמן עם כובע, הבעה רצינית והיה בעברו טייס של B-17 בזמן מלחמת העולם השנייה שהשתתף ב 30 טיסות קרביות שבאחת מהן אף נחת נחיתת חירום.
הקוטרבק של הקבוצה, ר'וגר סטארבק, גבר נאה ביותר, למד באקדמיה של הצי, זכה בגביע הייזמן היוקרתי (פרס לשחקן הקולג' הטוב ביותר), שירת בויאטנם, היה נשוי לאהובתו שפגש בבית הספר, נוצרי מאמין שאמר בליבו את התפילה הייל מארי (על שם אימו של ישו) לפני אחת מהמסירות המפורסמות ביותר בהיסטוריה של הליגה. הכינוי שלו היה Captain Comeback בזכות כל הפעמים שהוביל את דאלאס לניצחונות אחרי שפיגרה בדקות האחרונות למשחק. להגנה של הקבוצה קראו doomsday defense (הגנת יום הדין) וכללה שחקנים גדולים מהחיים כמו בוב "מר קאובוי" לילי, רנדי "המפלצת" וויט ואד "הגבוה מדי" ג'ונס שהיו אימת הליגה.
מיתוג ושיווק: על הקסדה של הקבוצה יש כוכב גדול שדומה לכוכבים שיש על הדגל האמריקאי. מנהלי הקבוצה של דאלאס, ובראשם טקס שרם, היו בין הראשונים בליגה להבין את חשיבות המיתוג והשיווק ואלמנט הבידור, והם הפכו את המעודדות של הקבוצה (The Dallas Cowboys Cheerleaders) למושא החלומות של כל גברי ארצות הברית. הם הוציאו עיתון שבועי שהופץ ל 100,000 מנויים והשקיעו במכירת מרצ'נדייז שקשורים בקבוצה. משחקי הקבוצה שודרו הכי הרבה פעמים ב "Monday Night Football", וגם בחג ההודיה והביאו לחשיפה עצומה ורצופה של הקבוצה.
ארבעת המרכיבים הללו גרמו שהשם America's Team התאים בדיוק לדאלאס באותה תקופה. כה גדולה הייתה ההשפעה שבתודעה של הציבור שהעיר דאלאס כבר לא הייתה ידועה בעיקר במקום שבו הנשיא קנדי נרצח. סרט הפורנו "Debbie Does Dallas" שיצאה לאקרנים ב 1978 ובו מסופר על בחורה שמנסה להשיג כסף כדי להתקבל כמעודדת ב " Texas Cowgirls", הוא אחד מסרטי הפורנו המפורסמים של כל הזמנים, ומפיקי סדרת הסבון על משפחת נפט (שיצאה לאקרנים ב 1978) בחרו ששמה יהיה דאלאס. באותן שנים צברה דאלאס מיליוני אוהדים לא רק מקומיים אלא גם בכל רחבי ארצות הברית והייתה דומיננטית בליגה עד עונת 1984 השנה בה
אני נהפכתי לאוהד הדאלאס קאובויס מהסיבה הפשוטה שגרתי בעיר פורט וורת' ששייכת למטרופולין דאלאס-פורט וורת'-ארלינגטון. באותה עונה דאלאס לא עלתה פעם ראשונה לפלייאוף זה עשור. כשחזרתי ארצה בסיום עונת 1986 הייתה זאת הפעם הראשונה בעשרים שנה שלדאלאס היה מאזן שלילי בדרך לתקופה הגרועה השנייה בתולדותיה.


האם אפשר לתאר היסטוריה של קבוצת ספורט בגרף פשוט?

לקוח מ http://projects.fivethirtyeight.com/complete-history-of-the-nfl/#dal
לקוח מ http://projects.fivethirtyeight.com/complete-history-of-the-nfl/#dal

שיטת הדירוג ELO היא שיטה לחישוב ההבדל ברמת המיומנות היחסית של שחקנים/קבוצות המתחרים זה מול זה. השיטה קרויה על שם יוצרה Arpad ELO, פרופסור לפיזיקה אמריקאי יליד הונגריה. השיטה הומצאה במקור כמערכת משופרת לדירוג שחקני שחמט, אלא שכיום היא גם משמשת כמערכת דירוג למקצועות תחרותיים נוספים כגון סנוקר, כדורסל, בייסבול, כדורגל, משחקי וידאו ועוד.
השיטה היא די פשוטה ובסיסית. דירוג ה ELO של שחקן / קבוצה מיוצג על ידי מספר אשר גדל או קטן כתלות בתוצאות המשחקים עם שחקנים מדורגים אחרים. אחרי כל משחק, השחקן המנצח לוקח נקודות מהשחקן שהפסיד. ההבדל בין הדירוג של הזוכה והמפסיד קובע את המספר הכולל של נקודות שירוויחו או יפסידו אחרי משחק. אם השחקן בעל דירוג הגבוה זוכה, אז רק כמה נקודות דירוג תילקחנה מהשחקן המדורג נמוך. לעומת זאת, אם שחקן המדורג נמוך זוכה אזי נקודות דירוג רבות תועברנה. פירוש הדבר שמערכת דירוג זאת מתוקנת את עצמה לאורך זמן.
אתר http://fivethirtyeight.com המפורסם של נייט סילבר משתמש בשיטה זו, עם התאמות ושינויים קטנים, כדי לדרג קבוצות פוטבול אמריקאיות ולתת תחזיות לתוצאות המחזורים, עליה לפלייאוף וזכיה בסופרבול. האתר הגדיל לעשות ומיפה את הדירוג של כל קבוצות הפוטבול האמריקאיות מאז הקמתם, דבר שמאפשר לקבל תמונה אובייקטיבית על החוזק של כל קבוצה לאורך זמן.
בבדיקה שערכנו על התחזיות של השיטה בעונה הנוכחית מצאנו שהיא הצליחה לנחש נכונה מי ינצח במשחק ב 65% מהמקרים, אך בבדיקה רטרואקטיבית שערכו באתר על עונות הקודמות התגלה שרק ב 51% מהמקרים התחזית הצליחה לנצח את "הספריד" של לאס וגאס. כך שבשורה התחתונה אי אפשר לנצל את השיטה כדי להצליח בהימורים.
כפי שניתן לראות בגרף את חמישים ושבע העונות של הקבוצה אפשר לחלק לשמונה תקופות בסדר המחזורי הבא: גרועה (60-65), טובה מאד (66-85), גרועה מאד (86-90), טובה מאד (91-99), גרועה (00-05), טובה (06-09) בינונית ומטה (10-13) ונראה שבדרך להיות טובה (14-16).


כדי להבין למה יש סיכוי שהתקופה הנוכחית בדרך להיות טובה מאד מתבקשת ההשוואה בין מה שהפך את דאלאס לקבוצה טובה מאד בפעמים הקודמות למה שקורה היום.

מאמן שהבעלים מאמין בו בניגוד לשאר העולם

[תקופה טובה I]
בסיום עונת 1965 ואחרי שש עונות בלי מאזן חיובי דרשו רבים לפטר את המאמן תום לנדרי אבל להפתעת כולם לא זאת שלא פוטר אלא קיבל מבעלי הקבוצה, קלינט מורציסון הבן, הערכת חוזה של 10 שנים. בעונת הבאה (1966) הקבוצה הגיעה לגמר ה NFL. תום לנדרי היה מאמן חדשני ויצירתי שבנה את מה שנקרא בדאלאס "The System", שיטת ניהול משחק שהוכיחה את עצמה במשך עשרים שנה ואין סוף החלפות של שחקנים.
[תקופה טובה II]
אחרי שעונת 1988 הסתיימה במאזן מביך של 3-13 ובעקבות בעיות כלכליות של הבעלים הרוואי רוברט ברייט, עקב משבר "הלוואה וחיסכון", נמכרה הקבוצה למר ג'רי ג'ונס, איש עסקים מארקנסו, תמורת 140 מיליון דולר ב 25 לפברואר 1989 (באותה תקופה הקבוצה הפסידה כמיליון דולר בחודש).
הפעולה הראשונה של מר ג'ונס הייתה לפטר את המאמן האגדי, והיחיד עד אז, תום לנדרי ולהביא במקומו את ג'ימי ג'ונסון, איתו למד ושיחק פוטבול באוניברסיטה של ארקנסו, שזכה באותה שנה ב Orange Bowl כמאמן של קבוצת הפוטבול של אוניברסיטת מיאמי. הפיטורים של המאמן האגדי, המהלכים שעשה ג'ונסון (שיסופר עליהם בהמשך) יחד עם עונה (1989) שהסתיימה במאזן העלוב של 1-15, הוציאו את קצפם של האוהדים וכתבי הספורט שלא הבינו למה הביאו מאמן מקולג' לאמן קבוצת פוטבול מקצוענית. שלוש שנים לאחר מכן הוביל ג'ימי ג'ונסון את הקבוצה לזכיה בסופרבול. המוטו של ג'ימי היה "Let the mind control the body, not the body control the mind".

[תקופה טובה III]
באמצע עונת 2010 החליף ג'ייסון גראת' את המאמן וויד פיליפס עקב מאזן 1-7 של הקבוצה. לג'ייסון, אחד הג'ינגים היחידים ב NFL, יש שתי טבעות אליפות שזכה בהן בזמן שהיה קווטרבק מחליף בדאלאס בשנות ה 90. אמנם תחת שרביטו הקבוצה מצליחה להשתנות ולסיים את העונה במאזן של 5-3, אך בשלושת העונות הבאות חוזר על עצמו אותו הסיפור. מאזן של 8-8 והפסד במשחק האחרון בעונה שהכריע האם הקבוצה תעלה לפלייאוף. הבעלים ג'רי ג'ונס התעלם מהקולות שנקראו להחליפו ואת עונת 2014 סיימה הקבוצה במאזן של 12-4 ורק פסיקה מעוררת מחלוקת של שופט מנעה ממנה להגיע לגמר חטיבת ה NFC בפלייאוף. אחרי עונה מאכזבת ב 2015, עקב בעיה בעמדת הקווטרבק, העונה הייתה זאת דאלאס הקבוצה הראשונה שהבטיחה את מקומה בפיילאוף, 4 משחקים לפני סיום העונה כשהמוטו של ג'ייסון שרשום על הקירות היכן שהקבוצה מתאמנת זה "fight".

דראפט חכם ומוצלח

[תקופה טובה I]
בין השנים 1961 ל 1965 הצליחה דאלאס לבחור בדראפט שחקנים שיהוו את הבסיס לבניית הקבוצה הדומיננטית של העשרים השנים הבאות. הדוגמאות הכי בולטות היו בדראפט של עונת 1964 בה נבחרו שני שחקנים שיגיעו להיכל התהילה. שחקן ההגנה מל רנפרו והקוטרבק רוג'ר סטארבק שדאלאס בחרה לחכות לו ארבע שנים עד שיסיים את השירות שלו בצי האמריקאי.
[תקופה טובה II]
כשג'ימי ג'ונסון הגיע לאמן את דאלאס נחרד מרמת השחקנים בקבוצתו החדשה ואחרי חמישה הפסדים רצופים בתחילת עונת 1989, ביצעו הצמד החדש את עסקת החלפת השחקנים הגדולה והמפורסמת ביותר בתולדות ה NFL, עסקה שתשנה את ההיסטוריה של הדאלאס קאובויס ותקבל את השם "The Great Trade Robbery".
ב 12 לאוקטובר 1989 אחזה תדהמה בשחקנים, באוהדים ובכתבים כאשר במסיבת עיתונאים הכריזו הצמד ג'רי וג'ימי שהשחקן הכי טוב של הקבוצה והיחיד שהוזמן לשחק ב Pro Bowl בסיום העונה הקודמת, הרץ האחורי הרשל ווקר, יעבור למינסוטה ויקינגס תמורת חמישה שחקנים ורשימה ארוכה של בחירות דראפט בשנים הקרובות. מנהלי מינסוטה ברשות מייק ליין האמינו שהרשל ווקר, שגויס במקור לשחק בליגת ה USFL בקבוצה של דונלד טראמפ, הוא החלק שחסר להם כדי לזכות בסופרבול. לעומתם המאמן של דאלאס ג'ימי ג'ונסון חשב שהדרך היחידה לשנות את דאלאס היא להשיג כמה שיותר בחירות בדראפט.
אחרי משחק ראשון מוצלח במינסוטה, הרשל ווקר לא סיפק את הסחורה בשלושת העונות בהן שיחק במינסוטה וכדי להוסיף מלח על הפצעים, אחד התנאים של העסקה היה שכל אחד חמשת השחקנים שהתקבלו קשור לבחירת דראפט אם הוא לא ממשיך בדאלאס. כמו שאפשר לנחש דאלאס חתכה שלושה מחמשת השחקנים.
מצוידים בבחירות דראפט רבות וגבוהות פצחה דאלאס בגיוס ואיסוף שחקנים חזקים ודומיננטים כמו דרל ג'ונסון, אמיט סמיט, מארק סטפנוסקי, ראסל מרילנד, אריק ויליאמס, דרן וודסון וצ'ארלס היילי.
בסך הכל בחמשת השנים הבאות עשתה דאלאס 51 החלפות, יותר מכל קבוצה בליגה, הרבה בזכות בחירות הדראפט שקיבלה ממינסוטה. השחקנים הללו הביאו לדאלאס שלוש אליפויות בארבע שנים.
[תקופה טובה III]
כשחושבים על ההתקפה בפוטבול רוב תשומת הלב מתרכזת בעיקר במי שמעורב ישירות בצבירת הנקודות (בטאצ'דאון או בבעיטת שער שדה) שהם הקווטרבק, הרצים האחורים והתופסים. אבל מי שנותן לקוורטבק זמן לחפש את התופס הפנוי או פותח דרך לרץ האחורי דרך קו ההגנה אלו שחקני קו ההתקפה. בשנים האחרונות החליטו בדאלאס שהם חייבים לבנות קו התקפה חזק ויציב ובחירות גבוהות בדראפט נוצלו בשביל המשימה הזאת שהצליחה. היום לדאלאס יש את קו ההגנה (חמישה שחקנים) שנחשב לטוב ביותר בליגה, דבר שמאפשר לרוקי אזיקיאל אליוט הרץ האחורי (עוד בחירה מוצלחת) להוביל את הליגה בכמות היארדים ולרוקי דאק פרסקוט הקווטרבק (עוד בחירה מוצלחת) להיות במקום השלישי בדירוג הקווטרבקים (לפי נוסחת דירוג הקווטרבקים). את קו ההגנה מנהיג הסנטר טרוויס פרדריקס, זה מוסר בתחילת כל מהלך את הכדור לקווטרבק, שחוץ מכוח רב שנובע מ 144 הק"ג שלו יש לו גם תואר בהנדסת תוכנה ומדעי המחשב בו הוא משתמש כדי להבין את התבניות ההגנה שעומדות מולו.

travis-frederick
"כשאני אומר לך שאין באג אז אין באג!"

קווטרבק מיוחד

[תקופה טובה I]
רוג'ר סטארבקס, הידוע בכינוי "המתחמק" וכפי שראינו אחת הסיבות למה דאלאס קיבלה את הכינוי הקבוצה של אמריקה, שיחק בין השנים 1969 – 1979 והוביל את דאלאס לשתי זכיות בסופרבול. נבחר להיכנס להיכל התהילה של הפוטבול בשנת 1985.

[תקופה טובה II]
טרוי אייקמן, שנראה כמו פרסומת לאיך שקווטרבק צריך להראות, היה בחירה מספר אחת בדראפט של 1989. הקווטרבק עם מספר הניצחונות הגבוה ביותר בשנות התשעים, הוביל את דאלאס לשלוש זכיות בסופרבול עד שפרש בשנת 2000. אם מסתכלים על הסטטיסטיקה היבשה המספרים של אייקמן לא מרשימים חוץ מהדיוק המרשים של הזריקות שלו. אך כל מי ששיחק איתו סיפר שהוא פשוט היה המנהיג של הקבוצה שידע לדחוף את הקבוצה בכיוון הנכון. נבחר להיכנס להיכל התהילה של הפוטבול בשנת 2006.
[תקופה טובה III]
למרות שפוטבול הוא אחד מהמשחקים הכי קבוצתיים שקיימים תפקיד הקוטרבק הוא הכי מרכזי להצלחת הקבוצה דבר שגורם לקוטרבק המחליף להיות תפקיד מאד מיוחד וקשה לגיוס. כשהכל תקין הקוטרבק המחליף כמעט אף פעם לא עולה לשחק אבל בכל רגע נתון הוא עלול להיקרא להיכנס לתפקיד הכי מרכזי שיש. יתרה מזאת אם עשית את העבודה שלך כמו שצריך בתור קוטרבק מחליף יש סיכוי די טוב שקבוצות אחרות יציעו לך להיות הקוטרבק הראשי בעונה הבאה. בעונת 2015 נפצע הקוטרבק טוני רומו (אז בן 35) במשחק השני מול הפילדלפיה איגלס כאשר הוא תוקל ע"י הליינבקר ג'ורדן היקס ושבר את עצם הבריח. הוא נעדר רוב העונה ואף מחליף לא סיפק את הסחורה והמאזן של דאלאס הראה זאת שהקבוצה נצחה רק משחק אחד והפסידה אחד עשרה כשטוני לא שיחק. ב 25 לאוגוסט השנה, במהלך משחק קדם עונה, נעתקה נשמתם של אוהדי הדאלאס קאובויס כשטוני רומו הקוטרבק נפצע בגבו ע"י תיקול בידי קליף אבריל מהסיאטל סיהוקס. די מהר התברר שרומו לא יוכל לשחק לפחות 10 שבועות ונראה היה התסריט של עונת 2015 עומד לחזור על עצמו בעונת 2016. את טוני רומו החליף דאק פרסקוט, רוקי מאוניברסיטת מיסיסיפי סטייט, שהוא הקוטרבק השמיני שנבחר בדראפט בסיבוב הרביעי במקום ה 135. כמה ימים אחרי הבחירה הביע ג'רי ג'ונס, הבעלים של הדאלאס קאובויס, אכזבה שהארגון שלו לא עשה מספיק כדי להצליח לבחור את פקסטון לינץ, רוקי מאוניברסיטת ממפיס, שנבחר ע"י הדנבר ברונקוס בסיבוב ראשון במקום ה 26. פאסט פורוורד לשבוע 14 של העונה ודאק פרסקוט הוא אחד מהשמות החמים בליגה. לדאלאס יש את המאזן הטוב ביותר בליגה (11 ניצחונות ושני הפסדים) והיא הקבוצה הראשונה שמבטיחה את עלייתה לפלייאוף. טוני רומו הבריא מהפציעה אך במסיבת עיתונאים הודיע שהוא יהיה מעכשיו הקווטרבק המחליף.
פוטבול הוא זה משחק קשה, אלים שמשוחק לעיתים בתנאי מזג אויר קיצוניים, והתוצאה היא כמות נכבדה של פציעות של שחקנים שמשפיעים ישירות על סיכויי ההצלחה של קבוצתם. לא סתם כל מסיבת עיתונים של מאמן אחרי משחק מתחילה בדו"ח מצב על כל השחקנים שנפצעו במהלכו. יש לא מעט סיפורי סינדרלה וזכיות בסופרבול ב NFL שמתחילים בפציעה של שחקן. הדוגמה הכי טובה היא טום בריידי הקוטרבק (שנבחר במקום ה 199 בדרפאט של 2000), הוביל את הניו-אינגלנד פטריוטס לארבע זכיות בסופר בחמש עשרה העונות האחרונות אחרי שהחליף בתחילת עונת 2001 את דרו בלדסו שנפצע.

הגנה דומיננטית: (התקפה מנצחת משחקים, הגנה מביאה אליפויות)

[תקופה טובה I]
בין השנים 1966 ו 1982 הייתה ההגנה של הדאלאס קאובויס כל כך חזרה ודומיננטית שהיא קיבלה את הכינוי Doomsday Defense (הגנת יום הדין). בחמישים משחקי הסופרבול, מספר שחקני ההגנה שזכו בתואר השחקן הטוב ביותר הוא עשרה. שלושה מתוכם שייכים לאותה הגנה מפורסמת. צ'אק הוולי (חבר היכל התהילה של הפוטבול) זכה בתואר בסופרבול 5 (עונת 1970) וזאת למרות ההפסד של דאלאס במשחק. הרווי מרטין ורנדי וויט (חבר היכל התהילה של הפוטבול) זכו בתואר במשותף, הפעם היחידה שזה קרה, בסופרבול 12 (עונת 1977).
[תקופה טובה II]
בסיום עונת 1991 הבין המאמן ג'ימי ג'ונס חסר לו שחקן מנוסה שידחוף את ההגנה הצעירה שלו לרמה הדרושה כדי שיוכלו לזכות באליפות. באותן שנים הקבוצה השולטת ב NFC ומי שתהיה ליריבה המרכזית של דאלאס בשנים הבאות הייתה הסן פרנסיסקו פורטי-ניינרס. הדפנסיב אנד (מגן קיצוני) צארלס היילי זכה עם הפורטי-ניינרס בשתי אליפויות אך עקב התנהגותו הפרועה והתנגשויות עם המאמן של סן פרנסיסקו, הוא הועבר לדאלאס עבור שתי בחירות בדראפט (שהיו לדאלאס מהעסקה המפורסמת). בעונת 1992 נבחר לשחקן ההגנה של ה NFC על שעזר להגנה של דאלאס לעלות מהמקום ה 17 בליגה להגנה הכי טובה וזכה איתה בסופרבול 27. הוא יזכה עם דאלאס בעוד שתי אליפויות ובכך יהפוך לבן אדם היחיד עם חמש טבעות אליפות בתור שחקן ויבחר להיכל התהילה בשנת 2015. מאוחר יותר בחייו יתגלה כי הוא סובל מהפרעה דו קוטבית אשר זאת גרמה לו להתנהג בצורה פרועה.
בעונת 1994 פגשה דאלאס בפעם השלישית ברציפות בגמר ה NFC את הסן פרנסיסקו אך הפעם הפסידה לה 28-38 כאשר הקורנרבק דייון סנדרס מסן פרנסיסקו, שחקן ההגנה של השנה וחבר בהיכל התהילה, מצליח למנוע ממייקל ארווין לתפוס כדור קריטי ברבע האחרון של המשחק. בסיום העונה, אחרי שסן פרנסיסקו זוכה באליפות, חותם דייון על החוזה היקר ביותר לשחקן הגנה עם דאלאס ועוזר לה לזכות בסופרבול 30 בעונת 1995.

Charles-Haley.jpg

[תקופה טובה III]
הגנה הנוכחית של הדאלאס עדיין לא משתווה באיכותה להגנה של שתי התקופות הטובות הקודמות בעיקר בגלל בבעיות בקו האחורי של ההגנה ששם מגנים על מסירות הכדור של הקבוצה היריבה (מקום 28 מתוך 32). אבל היא מקום שני בהגנה נגד הריצה ומקום חמישי במספר הנקודות שהיריב מצליח להשיג במשחק (18.3 למשחק). לכן לא משנה מה יקרה העונה לקראת העונה הבאה דאלאס תהיה חייבת לחזק את המרכיב הזה כי שאר המרכיבים כבר נמצאים במקומם מוכנים.


אז האם השם America's Team עדיין מתאים לדאלאס? התשובה היא לא אם בודקים לפי ההישגים מאז הזכיה האחרונה בספורבול לפני 21 עונות. אבל התשובה היא כן אם בודקים לפי שווי הקבוצה ומספר האוהדים. אבל יחד עם השם באה אחריות גדולה כי משנות השבעים ועד היום, לא משנה מי המאמן, מי השחקים, תמיד תהיה הצפייה שהקבוצה תזכה באליפות ולכן יש לחץ עצום על המאמן, הקווטרבק והשחקנים. אני מקווה השנה זה סוף סוף יקרה שוב.


עבדתי מאד קשה כדי לכתוב את הפוסט הזה אז אם אתם רוצים לתמוך בבלוג בלי שזה יעלה לכם גרוש, פשוט גילשו לדף "תמיכה בבלוג" ותגלו איך. אפשר גם לעשות Share לכתבה עם החברים שלכם וכך לעזור לי להגיע ליותר אנשים. תודה מראש!

5 תגובות בנושא “How (a)bout them Cowboys

  1. תודה ניר על הכתבה. כרגיל, מעניינת מאוד.
    ראיתי עכשיו את משחק הפלייאוף בין הקאובוייז לגרין ביי פקרס. מקווה שיצא לך לראות. משחק מעולה. מותח עד הסוף!

    אהבתי

          1. הם פייבוריטים להגיע לסופרבול על פני גרין ביי אפילו שאהרון רוג'רס משחק באופן פנומנלי (אפילו בלי גורדי נלסון) בכל מקרה יהיה סוף שבוע מעניין!

            אהבתי

יש לך משהו להגיד? (לא חובה למלא פרטים בכדי להשאיר תגובה)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s