איזה מזל שלא קראו לזה צו 16 כי אז הייתי צריך לחשוב על שמונה תובנות נוספות.
הכי מסוכן להיות אזרח. לקבל צו שמונה זה לא כמו פעם וזה אבסורד. סדר העדיפויות במדינה צריך להיות אזרח, חייל מילואים, חייל סדיר, שחקן כדורגל, פרשן פוליטי. אבל בשנים האחרונות זה השתנה. העורף הוא החזית והטילים עפים מעל האוגדות המשוריינות ופוגעות בבני המשפחה שדואגים ל"ילדים שהתגייסו".
הסורים על הגדר. שנים זה היה הביטוי שמציין דחיפות. אבל היום באמת הסורים על הגדר. נכון שאלו המורדים הסורים ונכון שהם יורים לכיוון מזרח אבל עדיין יש סורים על הגדר. השינויים שקרו פה בשנתיים האחרונות באזור מוכחים ששום דבר לא קבוע, חוץ אולי מהשנאה היוקדת לקיומה של מדינת ישראל.
הכי כיף לסגור מעגלים. היום בו שוחררתי מצו שמונה היה בדיוק 25 שנה אחרי שהתגייסתי. הבסיס שישנתי בו היה הבסיס הראשון שישנתי בו בסדיר ומפקד החטיבה היה אחד החיילים הראשונים שפגשתי. מה המשמעות של כל זה? כלום.
יש האומרים שצריך לחיות כאילו היום זה היום האחרון של חייך. בולשיט. גם אלו שאומרים את זה לא באמת מתכוונים כי אחרת לא היינו פוגשים אותם במקומות העבודה. כי מי רוצה לעבוד ביום האחרון של חייו? אני חושב שצריך לחיות את חייך כאילו מחר תקבל צו 8. יש לזה כמה משמעויות. הכי חשובה היא שתדאג שיהיה לך תיק מילואים מסודר כי זה די מעצבן לחפש בחמש בבוקר את הגטקס הצבאיים.
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה טעה, מגבת זה לא הדבר הכי חשוב לארוז אלא נייר טואלט. מי שלא ראה חייל מילואים מחפש אחרי גליל נייר טואלט לא ראה ייאוש מימיו. אם הגזלנים באמת רוצים לעשות בוכטות שיחליפו את הטוויסט והמקופלת בנייר דו-שכבתי מפנק.
מדים עושים אותך עייף, רעב וחרמן אבל גם צעיר. אתה מקבל כוחות שלא חשבת שיש לך אולי כי המוח שלך חושב שאתה שוב בן 18. את מחיר הבלבול משלם הגב שלך אחרי הרמה של ארגז 105 שמכיל שני פגזי טנקים.
תסכול הוא כמו אש בשדה קוצים. אף פעם זה לא יהיה מושלם. לא תמיד יהיה את כל הציוד שדרוש ובהתחלה האוכל יהיה בצורת מנות קרב. אבל הפתרון לזה אסור שיהיה שיחות סטייל "יום שישי בסלון" כי זה לא עוזר וזה פוגע במאמץ הכללי. גם בחיים האזרחיים שלנו רוב הדברים רחוקים מאד מלהיות מושלמים.
דרוש צו 8 אזרחי. הכי קל לגייס את הכוחות סביב האויב החיצוני. אבל כדאי שנאחד כוחות גם נגד האויבים הפנימיים. חוסר כבוד אחד לשני, אי שמירה על החוק, חוסר שיווין הזדמנויות והדיבור הבלתי פוסק בטלפונים בזמן הנסיעה בתחבורה הציבורית. בגלל שיש המון אנשים טובים במדינה הזאת, אז זה מאד אפשרי.
תגובה אחת בנושא “שמונה תובנות מצו 8”