בלייזר

כתבות שלי שפורסמו ב"בלייזר"

אפריל 2020 (הגיליון המודפס האחרון של בלייזר) – כמעט 30 דברים להספיק לפני שאתה מת – לשבת בכלא צבאי (צריך לגלול לאמצע הכתבה).

פברואר 2016 – מגרש הכסף – ניר כץ בירר איך הפכה ה-NFL מליגת הפוטבול השנייה בחשיבותה לאימפריה הכלכלית שהיא היום. ולחשוב שזה קרה למרות שאין להם את גביע הטוטו.

ינואר 2016 – לקסם הבא אזדקק להארד דיסק – תמיד היה ביקוש לאלה שיודעים לענות על השאלה "מה יהיה?". אבל רק עכשיו, כשאת מקום יועצי ההשקעות ופרשני הספורט מתחילים לתפוס מחשבים, אפשר סוף סוף להפסיק לנחש.

דצמבר 2015מאזן אימה – עלות שקועה – מושג תאורטי חשוב בקבלת החלטות – היא סך המשאבים והזמן ששרפתם בשביל להגשים מטרה מסוימת. ניר כץ על חברה שעושה סרטים מצמררים והופכת את התאוריה לפרקטיקה של חצי מיליארד דולר.

נובמבר 2015עולם תחתון – בדארקנט, הרשת האפלה שאי אפשר למצוא בגוגל, יש זירות מסחר ערניות שסמים הם הקצה הסולידי שלהן. אבל מה יקרה אם רוב עסקאות הסמים יתבצעו אונליין ויגיעו בדואר? ובכן, טוען ניר כץ, גם לא מעט דברים טובים

יולי 2015 – אלון מאסק – גיבור על – בצומת בה פונים מערבה לכיוון בסיס אליקים עומד מתחם שומם ולידו שלט גדול שעליו כתוב  "Better Place". שני שימושים עיקריים יש כיום למתחם. הראשון מקום חניה והשני אנדרטה לכישלון המאוד יקר של המכונית החשמלית שאמורה הייתה לעשות מהפכה בשוק הרכב הישראלי והעולמי. אם ממשיכים עוד מערבה, 12000 ק"מ מערבה, מגיעים לפרמונט שבמדינת קליפורניה. שם נמצא מפעל המכונית של חברת טסלה שמייצרת בהצלחה רבה מכוניות חשמליות שמשנות את שוק הרכב האמריקאי והעולמי. לסיבה להבדל בין הכישלון הישראלי להצלחה האמריקאית קוראים אלון מאסק.

יוני 2015 – אהבה מכאנית – זאת תהיה הפעם העשירית שאני משלם על הרישיון של מכונית מספר 14-199-14, רנו סניק II (AU) 1600 אוטומטית שקניתי בשישי לספטמבר 2005. אבל בניגוד לפעמים הקודמות הפעם אין לי שום התלבטות, השנה אני אפילו לא אחשוב למכור אותה.

מרץ 2014הולך בדרכי? – סקוט ברקן עזב את מיקרוסופט כי נמאס להיות נשוי לג'וב. עכשיו הוא מפרסם את "שנה בלי מכנסיים" על התקופה שלו ב"אוטומטיק", תאגיד הייטק בלי שעות רצחניות, בלי ישיבות אינסופיות ואפילו בלי לבוא לעבודה. גם כתבנו עזב את מיקרוסופט כי נמאס להיות נשוי לג'וב, והחודש הוא נתקל בספר שתפס אותו

ינואר 2014 – היום הרביעי. הילד השלישי מתחיל להצחין – אשתו של ניר כץ טסה לאמריקה והשאירה אותו לבד עם הילדים ל-21 ימים. קבלו, אם כן, דיווח יומי משלושה שבועות של סירחון חושים

ספטמבר 2013הדרך אל האפסטור – שמעתם על אפליקציית ספר החוקים של בלייזר? אז ליוויתי את הפיתוח במשך חודש, ועכשיו תשמעו איך מביאים דבר כזה משלב ה"וואלה מגניב" אל האפסטור.

יולי 2013 – מצב שקט לנצח – יש חברות שממחזרות טלפונים סלולריים, אז נשלחתי לראות איך זה עובד, ועכשיו קצת לא נעים לי כי יצא שנוקיה אחד תיעד ניתוחים שלאחר המוות בחמישה נוקיות אחרים. או שמא זה נוקיים?

אפריל 2013 – מצב האומות – מאז קום מדינת ישראל העניקה לה ארצות הברית סיוע בסך 230 מיליארד דולר. דווקא עכשיו, אחרי שהנשיא אובמה בא לחדש את החיבוק מאמריקה, ניר כץ חושב שהגיע הזמן לשאול למי הכסף הזה סייע יותר: לה או לנו

פברואר 2013 – אינטליגנציה מלכותית – התרבות שלנו מלאה בחזיונות אפוקליפטיים של מכונות שמנהלות לנו את החיים, אבל האמת היא שמחשבים הם מקבלי החלטות הרבה יותר יעילים ורציונליים מאיתנו. ואם כך, אז יש לי מחשבה רדיקלית: אולי הדבר הכי טוב שיכול לקרות לנו זה אפוקליפסה עכשיו?

ינואר 2013 – הרשת הלא חברתית – בדירה קטנה במדינה מזרח אירופית כלשהיא יושב לו גנרל ומתכנן התקפה. חייליו של אותו גנרל הם לא סוכני קג"ב מאוכזבים, טרוריסטים של אל-קאעידה או פושעים מתוחכמים אלא מחשבים אישים שאחד מהם יכול להיות שלך.

ינואר 2013 – מדריך למנכ"ל הגלובלי – יום אחד אולי זה יקרה גם לך. אתה תהפוך למנכ"ל של חברה ישראלית שעושה עסקים בכל רחבי העולם, תעשה ריילוקיישן עם המשפחה ותבלה 40% מהזמן שלך בנסיעות עסקים. לד', חבר ילדות שלי, זה קרה ובגלל שכל ישראל חברים זה לזה הנה כמה דברים שלא ילמדו אותך בקורסי מנהל עסקים. נצל את הטיפים האלו שיעזרו לך לשרוד לפחות עד הבונוס הבא.

נובמבר 2012 – הבן שלי רוצה להיות רקדן – יש לכם בעיה עם זה? לא, כי גם לי הייתה – סיפור על אבא דביל של ילד מוכשר.

יוני 2012 – האם אתה בנוי להנדסת תוכנה – אם השאלה הזאת נראית לך מופרכת, נראה שהתשובה שלילית. אבל גם אם יש לך ראש למתמטיקה, שאיפה לתנאים של הייטק וחיבה לתרשימי זרימה, זה עדיין לא הופך אותה לחיובית.

מאי 2012 – נקודות ציון – אחרי שתלה את המדים לתמיד פתח השריונר ניר כץ את פנקס המילואים הפרטי שלו, ונזכר איפה כולנו היינו ב-15 השנים האחרונות: בין הבוץ של לבנון לים של עזה. בין שיחות שלום לתופי מלחמה. בין צבא למדינה.

אפריל 2012 – ריסטארט – הוא עזב מרצונו חברת הייטק גדולה – כל-כך גדולה ששמה מתחרז עם "יוביסופט" – ונפרד מיוזמתו ממשכורת גדולה. כל-כך גדולה שבגיל 30 היא קנתה לו שישה חדרים בלי משכנתה. זה, פחות או יותר, מסביר מה הסיפור של ניר כץ. וכל העמודים הבאים? זה בשביל להסביר למה.

תגובה אחת בנושא “בלייזר

יש לך משהו להגיד? (לא חובה למלא פרטים בכדי להשאיר תגובה)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s