פארק ילוסטון – הפארק הלאומי הראשון בעולם ועדיין אחד הטובים

באוגוסט 2017 טיילנו 25 יום בצפון ארצות הברית והמקום שהכי התרשמנו ממנו היה פארק ילוסטון.

אדמיניסטרציה כללית

כמה זמן צריך להקדיש לפארק: שלושה ימים מינימום.

עלות כניסה: (נכון לאוגוסט 2017) – $30 לרכב לשבעה ימים. אם אתם מתכננים לבקר פארקים לאומיים נוספים שווה לשקול לרכוש את ה America the Beautiful Annual Pass שעולה $80.

מתי כדאי לבקר: במאי ותחילת יוני שאין הרבה מבקרים והחיות מתחילות להסתובב אחרי החורף (הפארק מכוסה שלג בחורף ורוב הכבישים בו סגורים). הנה טיפים למי שבלית ברירה מטייל בחודשים יולי ואוגוסט – https://www.nps.gov/yell/planyourvisit/summer.htm .

לינה: עדיף בתוך הפארק (https://www.yellowstonenationalparklodges.com/stay) אבל חשוב להזמין כמה שיותר מוקדם. אנחנו נזכרנו שלושה חודשים לפני הביקור והכל כבר היה תפוס. האופציה השנייה היא לישון בעיירות שמסביב לפארק. את הלילה שלפני הכניסה לפארק בילינו בעיירה Cody שבמדינת Wyoming וישנו במלון Kings Inn (סביר). את שלושת הלילות הבאים בילינו בעיירה West Yellowstone שהכי קרובה למרכז הפארק (25 דקות נסיעה) אשר נמצאת במדינת מונטנה. שם ישנו במלון שנקרא Stage Coach Inn. (מומלץ!)

דברים לעשות בפארק: הבעיה (כן זאת יכולה להיות בעיה) שיש יותר מדי דברים שאפשר לעשות בפארק ולכן צריכים להיות מאד ממוקדים.
אפשר לחלק את "האטרקציות" שיש בפארק לשלוש קטגוריות ומאד כדאי לחוות כל אחת מהן במינון נכון.
1) פעילות גיאוטרמית – הפארק יושב על לוע הר געש ענקי שאם יתפרץ אבוי לארצות הברית.
2) נוף וטבע – יש בפארק הרים גבוהים, קניונים מדהימים ועמקים רחבים.
3) חיות – דובים, זאבים, ביזונים, ציפורים, דגים ועוד מגוון רב של בעלי חיים.
אפשר לחוות את האטרקציות בלי הרבה מאמץ פיזי או שאפשר (ומומלץ) ללכת ולהזיע בחלק ממאות הקילומטרים של שבילים ומסלולי טיול שקיימים.

נסיעה והסתובבות:
הפארק ענקי! מהירות הנסיעה בו מוגבלת ל 45 מייל לשעה ויש מקומות שאפילו פחות מזה. בשעות העומס יכולים להיות פקקים שחלקם יגרמו עקב ביזון שהחליט לעמוד באמצע הכביש. זמן הנסיעה הוא נתון מאד חשוב בתכנון יעיל של הביקור. כמו יש לעקוב אחרי הודעות באתר של הפארק על עבודות וסגירות של כבישים. אין קליטה סלולרית ברוב חלקי הפארק לכן אנחנו הזמנו GPS דרך אמזון לארץ  GPS – Garmin Drive 50 USA.

אפליקציות ואתרים:

אתר רשמי של הפארק – https://www.nps.gov/yell/index.htm
אפליקציה הרשמית של הפארק (אנדרואיד)
https://play.google.com/store/apps/details?id=gov.nps.yell&hl=en
אפליקציה שמסבירה על הפארק תוך כדי נסיעה, עולה כמה דולרים ושווה כל סנט (אנדרואיד)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gypsyguide.tours.gypsyguidetour.wy.y&hl=en
אתר למסלולי הליכה (אפשר להרשם בחינם) – https://www.alltrails.com

שונות:
האם לקנות ספריי נגד דובים?
יפחידו אתכם שצריך אבל הסטטיסטיקה היבשה של מספר הפעמים שדב תקף מטיילים מאז 1980 אומרת שלא ומספיק פשוט לעשות רעש כשהולכים בשבילים וזה ירתיע אותם. אנחנו קנינו בכניסה לפארק וזה עלה $50 (אפשר למצוא ביותר זול בוולמארט), חשוב לזכור שאסור להעלות את המכלים הללו לטיסות. לנו לא יצא לראות דובים מכיוון שבאוגוסט חם להם והם עולים לפסגות ההרים.

לא להתיז על בני משפחה או פו הדב!

פעילויות של הרנג'רים: מאד מומלץ, חפשו בתוכניות הרשמיות של הפארק.
מי אנחנו: משפחת כץ. אבא (48), אמא (46), שתי בנות (16,16) ובן (13)

אוקי אז מה עשינו?

דבר ראשון מפה: (לינק למפה של כל הטיול – https://goo.gl/B1ZN49)

GeneralMap - Yellowstone Park

למי שמגיע מכיוון מזרח, Cody שבמדינת Wyoming היא עיירה טובה לעצור בה לפני שנכנסים לפארק (יש שם לא מעט אטרקציות). אנחנו הגענו בערב של יום רביעי, אכלנו ב Wyoming's Rib & Chop House (טעים מאד גם לצמחונים) וישנו במלון Kings Inn (סביר).

יום חמישי – 10/8 – (נקודות כחולות על המפה למעלה)

את הבוקר פתחנו בביקור בעיר מערב פרוע מקורית בכדי ללמוד טיפה על ההיסטוריה של המקום. המקום מאורגן כהלכה עם הסברים טובים על מה שעבר על החלוצים הראשונים.

Old Trail Town
בית ישן בערבה

נכנסו לפארק דרך הכניסה המזרחית שלו והקפנו את אגם ילוסטון מצפון בדרכנו למפגש הראשון שלנו עם הפעילות הגיאוטרמית של הפארק באיזור ה Mud Volcano.  באיזור יש בריכות בוץ גדולות שמבעבעות מים רותחים (הריח באויר הוא כמובן של ביצים סרוחות).

0520 - 10-08 - Mud Volcano
אגם בוץ רותח כשברקע נהר הילוסטון שמימיו קרים ביותר

המשכנו צפונה לאורך נהר הילוסטון שעובר דרך Hayden Valley. העמקים הרחבים הם מקומות שחביבים על חיות, כשהחיה הכי דומיננטית היא הביזון (Bison). הריכוז הגדול גורם בעיקר לפקקי תנועה של אנשים שעוצרים לצלם את המחזה המרהיב.

הנקודות החומות הן ביזונים רעבים

בפארק יש גם גרנד קניון, אמנם קטן אבל יפה ומיוחד. התכנון שלנו היה ללכת לאורך ה South Rim Trail שמתחיל בגשר שעובר מעל נהר הילוסטון אך לדאבוננו כשהגענו גילינו שהשביל סגור עקב עבודות שיפוץ (מומלץ תמיד לקרוא על מצב השבילים באתר הרשמי של הפארק). המשכנו במכונית לאורך South Rim Dr כדי להגיע ל Artist Point ואז נתקענו בפקק (השעה הייתה 13:00 – שעת השיא). לבסוף מצאנו חניה והלכנו לנקודת התצפית על הקניון שנוצר די מהר (במושגים גיאולוגים) עקב האבן המיוחדת שיש באיזור ושטף המים שפרץ אחרי שהקרחונים ששלטו באיזור נשברו. את האינפורמציה הזאת קיבלנו מהרצאה של רינג'רית נחמדה. בנקודה זאת החלטנו ללכת במסלול הליכה בדרגת קושי בינונית לאורך המצוק עד לנקודת תצפית בשם Point Sublime (אורך כולל הלוך וחזור – 5 ק"מ. אפשר גם לחתוך באמצע לכיוון אגם קטן).

המפל התחתון של נהר הילוסטון

כשגמרנו את המסלול, נסענו מערבה לכיוון היציאה המערבית של הפארק ועצרנו ב Norris Geyser Basin – איזור נוסף של פעילות גיאוטרמית. יש במקום שני מסלולים ואנחנו בחרנו הפעם בקצר. בכל האיזורים הגיאוטרמית נבנו שבילי עץ שעוברים קרוב מאד לכל התופעות הגיאוטרמיות כמו בריכות צבעוניות (עקב האורגניזמים שחיים שם) וגייזרים שמתפרצים.

בסיום יצאנו מהכניסה המערבית של הפארק והגענו לעיירה West Yellowstone שנמצאת במדינה Montana. זאת העיירה הכי קרובה לרוב הפעילויות של הפארק ושם גם שכן המלון שלנו שנקרא Stage Coach Inn. (מומלץ!). השעה הייתה 19:00 ורחובות העיירה (בת 1300 תושבים) היו מלאים בתיירים שחיפשו מקום לאכול ועמדו בתור מחוץ למסעדות. אנחנו מצאנו מקום טוב בשם Gusher Pizza & Sandwich Shoppe ששכן ממש ממול למלון.

יום שישי – 11/8 – (נקודות ירוקות על המפה)

Upper Geyser Basin

באיזור ה Upper Geyser Basin (היכן שממוקם הגייזר המפורסם ביותר ה – Old Faithful) אפשר לבלות יום שלם. בגלל שזה האיזור הכי מתויר בפארק הגענו אליו ב 8:00 בבוקר כשהחניה במקום הייתה כמעט ריקה לגמרי. לא עשינו שיעורי בית ולכן פיספסו את ההתפרצות של הגייזר בכמה דקות והחלטנו לא לחכות עוד כ 70 דקות להתפרצות הבאה ולהתחיל לטייל באיזור. תחילה טיפסו לעבר Observation Point כדי לתצפת על איזור הגייזרים. לאחר מכן המשכנו צפונה תוך כדי מעבר ליד גייזרים כבויים, בריכות יפיפיות ונחל שנקרא Firehole.

תצפית מה Observation Point

 

כתום זה הכחול החדש

בערך בשעה 11:45 הגענו לאיזור Riverside Geyser ועל השלט היה כתוב שהוא אמור להתפרץ בין 12:00 ל 13:00. יש בפארק כמה גייזרים שאפשר לדעת מתי הם יתפרצו ואפשר לעקוב אחרי השעות שלהם באתר ובאפליקציה של הפארק. ואכן בשעה 12:30 התפרץ הגייזר שהיחוד שלו הוא המיקום על גדות הנחל. התלבטנו האם להמשיך צפונה לכיוון Biscuit Basin שנמצא מעבר לכביש 89 אבל החלטנו לחזור דרומה לכיוון החניה. כשעברנו ליד Castle Geyser שמחנו לראות התקבצות גדולה של אנשים. לא עברו 15 דקות וגם הגייזר הזה התפרץ. המזל המשיך להעיר לנו פנים כשה Old Faithful התפרץ חמש דקות אחרי שהתיישבנו על הספסלים שנמצאים סביבו.

מכיוון שרצינו לצפות בלילה במטר של מטאורים (פרסאידים) חזרנו למלון, הילדים בילו שעה בבריכה, שוב אכלנו ב Gusher Pizza & Sandwich Shoppe (כל שאר המקומות היו מלאים ב 19:00), וב 21:00 התייצבנו באמפי של Madison (נסיעה של כ 25 דקות) כדי לשמוע הרצה מעולה של רינג'ר קשוח ומצחיק על החיות בפארק. התלבשו טוב כי קר בפארק בלילה (רוב בפארק נמצא בגובה של לפחות 2000 מטר). בסיום ההרצאה חיכינו שיכבו האורות והצלחנו לראות כמה כוכבים נופלים חולפים להם בשמיים. הנסיעה בלילה בחזרה היא לא פשוטה עקב החושך והפחד ולהיתקע בחיית בר משועממת.

יום שבת – 12/8 – (נקודות אפורות על המפה בתחילת הפוסט)

היום השלישי הוקדש לחלק הצפון-מזרחי של הפארק (Lamer Valley) בו אמורות להמצא חיות רבות. בדרך לשם עשינו שתי עצירות קצרות כדי לחוות עוד שתי תופעות גיאוטרמיות מעניינות. הראשונה הרים ששורקים (עקב האדים שיוצאים מהמדרונות שלהם).

ההרים השורקים

השנייה היא Mammoth Hot Springs, מקום בו זורמים מעיינות רותחים שמשנים את מבנה המקום בתדירות יומית. קרוב למעיינות נמצאים גם המטה הנוכחי וההיסטורי של הפארק ומרכז מבקרים גדול.

נסענו מערבה ואחרי עצירה למסלול קצר וחביב בשם Forces of the Northern Range, אשר מכיל הסברים על הצמחיה, החי והמבנה הגיאולוגי וטופוגרפי של האיזור המשכנו לכיוון היעד העיקרי שלנו: Lamar River Valley Trail. חשוב לשים לב שלמסלול ישנן שתי התחלות, אחת לרוכבים על סוסים והשנייה להולכים ברגל. אנחנו עשינו את הטעות והתחלנו בלא נכונה ומהר מאד הגענו לנחל שלא יכלנו לחצות ונאלצנו לחתוך לכיוון ההתחלה הנכונה. המסלול עצמו מישורי ולא קשה כשהיעד הסופי הוא להגיע לערוץ הראשי של ה Lamer River, אבל אחרי שני קילומטרים נתקלנו בעדר ביזונים שחסם את הדרך והחלטנו לא "להסתבך איתו" וחזרנו בחזרה.

חפויי ראש אחרי "מתקפת" ביזונים
הגשר הנכון מעל הנחל

השעה הייתה כבר שתיים בצהריים ולאחר התלבטות קצרה החלטנו לנסוע דרומה עד לאגם ילוסטון. זאת הייתה טעות. אמנם הנסיעה הייתה מאד יפה, אבל מאד ארוכה ומה שראינו בדרך (Tower Fall ו West Thumb Geyser Basin) היו "חיקויים" לדברים אחרים שכבר ראינו בפארק.

בריכה כחולה על גדות אגם ילוסטון (לא מומלץ לנסות לשחות בה)

חזרנו מאד עייפים למלון והפעם החלטנו שחייבים לאכול במקום אחר ומצאו מקום ב TripAdvisor שמדורג מאד גבוה (Petes Rocky Mountain Pizza), ואכן האוכל היה מעולה. הלכנו לישון מוקדם כי בבוקר חיכתה לנו נסיעה ארוכה ל Salt Lake City דרך פארק מומלץ נוסף בשם Grand Teton.

אם יש לכם שאלות אפשר לפנות אלי במייל ל nirkatz3@gmail.com

2 תגובות בנושא “פארק ילוסטון – הפארק הלאומי הראשון בעולם ועדיין אחד הטובים

  1. קראתי את הטקסט וראיתי את התמונות. לא נכנסתי עדיין לסרטונים ולמפות. מאוד מעניין ומפתה. שמרתי את הקישור בתיקיית הרעיונות לטיולים עתידיים.
    לשמחתי אני כבר בשלב שאני יכול להחליט מתי אני נוסע ולאן, כך שאני יכול לבחור בזמן פחות עמוס בתיירים ויותר עמוס בחיות עם יותר משתי רגליים.
    כרגע אני לומד בקדחתנות על יעד הטיול הבא שלי – נסיעה חמישים שנה אחורה בזמן עד קוּבָּה.

    אהבתי

יש לך משהו להגיד? (לא חובה למלא פרטים בכדי להשאיר תגובה)

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s